top of page
לוז
P1060278_edited.jpg
מורים

סקור כמרחב טקסי - תנועה אותנטית לאילתור קבוצתי

 

המילון מגדיר 'עד' כ"מי שנקרא להיות נוכח כדי לאשר את המתרחש". 

בשיעור נקבל השראה מהפורמט של תנועה אותנטית בעבודה אישית, בדואט ובעבודה קבוצתית.

נבחן איך התפקיד של העד, כנותן תוקף למה שקורה, משפיע על הנוכחות של המתנועע. 

נתנסה בכמה סקורים קבוצתיים ונכנס עם השאלה - מה מאפשר לנו לצלול לתוך מרחב עם הקשבה מוחלטת לאימפולסים?

מיכל שטרנבך

רוקדת ומלמדת קונטקט אימפרוביזציה מזה 15 שנה. מטפלת רגשית בתנועה ובשיטת אילן לב. 

בת זוג של רועי ואמא לתמרה וכרם שירה .

לאורך השנים אני מגלה את האפשרות  לפגוש את עצמי דרך הריקוד, ומוצאת איך באמצעות המפגש עם עוד גופים, סיפור חדש נרקם לו כל פעם מחדש. מאמינה ביצירת מרחב שבו אפשר להשתחרר, לצלול פנימה, להנות, לתת למחשבות להתנער מהגוף ולתת למושגים; 'הרפייה', 'גבולות' ו'נוכחות', תוקף ממשי וחי בגוף.

image.png

אילתור משמעותי - גדי אבידן

 

אני סקרן איך להשתמש באלתור ככלי להשפעה על פנימיותי, ועל המפגש עם הזולת והעולם. 

מתוך עבודה עם דימויים, רעיונות ומגבלות שונות, נחפש דרך להניע את האנרגיה בתוך הגוף והחוצה, ולמצוא חיבורים בין רגש לתנועה. לצקת משמעות לתוך התנועה כמו שאני אוהב לומר.

נהייה בסולו , בדואט ובעבודה קבוצתית.

גדי אבידן

אני רוקד קונטקט כ 16 שנים. מתוך הקונטקט המשכתי לתואר באקדמיה למחול בתחום התנועה והכוריאוגרפיה. למדתי גם שיטת אילן לב.

 אני מלמד ריקוד, חוקר ויוצר. הרבה שנים עוסק גם במוזיקה וחיבור לטבע.

מתעניין בכניסה למצבים תודעתיים שונים מתוך ההנחייה הפנימית את הגוף והתנועה.

portrait_choreographers_color_800.jpg

״זכרון במרחב האימפרוביזציה״ - עידו צדר

אימפרוביזציה היא יצירה של הרגע הנוכחי יש מאין. התנועה יכולה לנבוע בספונטנית מבפנים כזכרון או אימפולס גופני, מתוך דברים שנמצאים או קורים סביבנו באותו הרגע בחלל, וממגבלות וכללים (סקורים) קומפוזיטוריים המארגנים את הריקוד הקבוצתי או האישי.

אחד הדברים שמסקרן אותי לעבוד איתו הוא -  דברים שלא קורים ממש עכשיו. החל ממשהו שקרה רגע לפני בחלל - שאריות של תנועה או סדרת תנועות שמישהו עשה, וכלה בסיטואציות וסיפורים שקרו בעבר ואנחנו יכולים לעבד לכדי ריקודים - אישיים או קבוצתיים.

בסדנה זו נתרגל עבודה עם דימויים שאינם קיימים בזה הרגע, ויצירה של ריקודים ספונטניים המבוססים על סיפורים שקרו לנו ולאחרים.

 

עידו צדר

רקדן, יוצר, מורה לאימפרוביזציה וקונטקט אימפרוביזציה. בוגר שיטת גרינברג, בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה, בתהליך לקבלת תואר שני במחול. מתכנת ויזם בתחום הנפש. באימפרוביזציה מעניין אותי המפגש של האדם עם עצמו, עם החומרים התנועתיים שלו, ועם היכולת שלו לארגן את האימפולסים הפנימיים לכדי משמעויות, בעיקר עבור עצמו, ואולי עבור אחרים.

אימג' ארטתור 2.jpg

בין פעולה לכוונה - טלי זבילביץ

שיטת פלדנקרייז וחיבורה אל עולם האלתור, הקונטקט אימפרוביזציה והפרפורמנס. שדה הריקוד ושיטת הפלדנקרייז הם שותפים שמעצימים זה את זה. יחד מאפשרים כלים לדיוק הביטוי האינדיבידואלי, שיכלול נוכחות ברגע ופיתוח מרחב ההקשבה והאהדה אחד לשני. 

התנועה היא הדרך בה אנחנו מתחילים כתינוקות את הלמידה, למידה אורגנית, ללא תכלית או יעד נראה לעין, כאשר היא מודרכת על ידי הנאה. יכולת למידה ושכלול מופלאה זו יש לכולנו והתנסנו בה בעבר. אז כל מה שנותר זה לפרום דפוסים מיותרים, להשמיש את הסקרנות, להחזיר את יכולת המשחק, לנוח יותר ולהתפלא.

הסדנא תתחיל בשיעור ATM -  שזה שיעור פלדנקרייז קבוצתי. משם, נצא לתנועה חופשית שבה כל אחד ימצא את הריקוד שלו ואז נתחיל להיפגש ולפגוש את המרחב, אחד את השניה ואת הגלים השונים שנוכל להתחבר אליהם. 

בסדנא אציע סיקורים שונים לבניית פרפורמנס: דרך פעולה פיזית, דרך הצעה למערכות יחסים, ודרך הגדרות מרחביות.

טלי זבילביץ'

 

כוריאוגרפית מ2005, רקדנית ופרפורמרית.  יוזמת ומעורבת חברתית, מורה לפלדנקרייז, אילתור וקונטקט אימפרוביזציה. בוגרת תואר ראשון בחוג לתנועה באקדמיה למחול ותואר ראשון בכלכלה, הר הצופים. תואר שני בפקולטת תאטרון אוניברסיטת תל אביב.

 

טלי זבילביץ' יוצרת מופעים, התרחשויות תלויות מקום כוריאוגרפיות בפורמטים שונים. העבודות הוצגו בפסטיבלי מחול ותיאטרון לצד הפקות תלויות מקום שנוצרו בגלריות, מוזיאונים במרחבים ציבוריים ופרטיים.  עבודתה מפגישה בין מדיומים שונים: מחול, תיאטרון, פרפורמנס ואמנות חזותית. ב2009 הקימה עם דנה הירש ליזר את אנסמבל גלויה (2009-2019) ויחד יצרו שפת תנועה תיאטרלית.

 ככוריאוגרפית ורקדנית היא  חוקרת שפה מחוברת לאינסטינקטים, לאספקט החייתי .יצירותיה עוסקות בשאלות זהות, מגדר, תקשורת אנושית, דפוסי התנהגות. חלק הכוריאוגרפיות מבוססות סקורים של אילתור כחלק מיצירת אותו מרחב לימינלי. המרחב שנוצר גם מזמין מגוון מערכות יחסים וקרבה שונים בין הצופה לפרפורמר.

 

מאמינה כי האמנות וחיי היום יום צריכים להתקרב ולכן הכרחי לייצר כמה שיותר פורמטים המחברים אומנות מקום וקהילה.  יזמה, ניהלה אומנותית והפיקה את פסטיבל ארטתור 2021, ו2022 פסטיבל אומנות שכונתי שאיגד 46 אומנים מדיירי השכונה ויצר לאורך יומיים ממגוון אמנות פרפורמטיבית וחזותית במרחב הציבורי, העסקים ובתי השכונה.

חברה בעמותת הכוריאוגרפיים,ומזה 10 שנים שותפה ומעורבת בפעילות עמותת הקונטקט אימפרוביזציה ומשמשת חברת ועד בעמותת הקונטקט.

יוזמת תוכניות הוראה: body project – סדנא אילתור ופרפורמנס, לרקדנים ויוצרים בשותפות עם טל שיבי.  

יוזמת ומנחה התכנית "עת לסולו"- חממת יצירה וליווי אומנותי ליצירת סולו.

portrait_2.jpg

לבד וביחד - עבודת אנסמבל

 

האם אני חשה נח יותר לבטא את עצמי באופן אישי כשאני מאלתרת? או אולי דוקא מרגיע אותי להיות בקבוצה, אחת בשורה, חלק ממשהו גדול יותר שמתרחש בחדר? 

מה מעורר בי חשק ומה התנגדות - לפעול לבד ולקבוע עובדות בשטח? לגנוב את הפוקוס? או אולי דווקא עבודת צוות או פעולה בהתאם לבחירת הקבוצה? 

 

שאלות אלו הן חלק מהשאלות שנתעמת איתן בסדנה זו, אשר תעסוק באלתור מבוסס עבודת אנסמבל.

העבודה בקבוצה תהוה בסיס להתבוננות במושגים מעולם הקומפוזיציה, תוך תרגול קריאת מצבים משתנים וקבלת החלטות ביחס לעוד גופים בחלל, שהייה בפוקוס רחב ומצומצם לסירוגין, יצירה בזמן אמת כקולקטיב, ובחינה של מקום היחיד בתוך הקבוצה. קומפוזיציה. 

הסכמה, שדה, סולו, שינוי ופוקוס יהיו מושגים שנגע בהם. בצד החשיבה על קומפוזיציה נזמין פנימה קסם ואת יופיו של הלא נודע, ריקוד במרחב פתוח ומשתנה תמידית.

 אהרונה ישראל

רקדנית. מאלתרת וכוריאוגרפית.

עוסקת בהוראת מחול, קונטקט, אימפרוביזציה וצ׳י קונג. מטפלת בקרניו סקראל.

הוכשרה כרקדנית בישראל ובהולנד. בעלת תואר באדריכלות מהאקדמיה לאומנות בצלאל.

אהרונה מעורבת בריקוד, מופע ומחקר של קונטקט אימפרוביזציה מזה כ-20 שנה, מלמדת משנת 2005. מנחה שיעורים וסדנאות בקביעות בארץ ובחו״ל. 

משנת- 2003 פועלת ככוריאוגרפית עצמאית ומציגה את עבודותיה בארץ ובחו״ל (ישראל, הולנד, פולין, גרמניה, רוסיה, קנדה ועוד.) עבודתה מאופיינת במחקר אינטימי של הגוף, רגישות לנושאים חברתיים ועבודה בחללים לא קונבנציונליים. יצירתה משלבת שפות שונות מעולם הבמה; מחול, תיאטרון פרפורמנס וטקסט וכן אלתור בצד תנועה מובנית.

קישור לאתר שלי: https://www.aharona.dance/

_S6A5959.JPG

פרפורמנס לפנים - יובל גולדשטיין

תרגול נוכחות פרפורמטיבית תחת מבטו של קהל מיטיב ואוהד. אימון באמון: מה שיש לי לתת כעת הוא בעל ערך, מעניין וטוב. 

האומץ להשתטות, להעמיק, להתכווץ ולהתרחב, לקחת את הזמן לשתף את עצמנו. 

נתחיל בעבודות אישיות, נמשיך לדואטים וטריואים ונקנח בסקור קבוצתי. והכל מאולתר לחלוטין

יובל גולדשטיין.

אבא, רקדן, שחקן, מורה, תלמיד, מטפל ואימפרוביזטור.

רקד והופיע עם תאטרון קליפה, להקת סיזיף הורו (צרפת), מיכל הרמן, ארקדי זיידס ועוד.

חבר וממקימי אנסמבל 'אוקטט'.

יצר עבודות מחול לפסטיבלים שונים.

מלמד קונטקט ואימפרוביזציה מעל 15 שנים.

מורה לשיטת פלדנקרייז ומטפל בשיטת אילן לב.

_S6A2593.JPG
image (3).png

מה הוא המשחק?!

נעה ודפנה

 

באלתור בקבוצה אנחנו מנסים למצוא הבנה, שפה משותפת ותקשורת בין המאלתרים. גם אם היא פשוטה, גם אם היא מורכבת, וגם אם היא כוללת לכאורה חוסר תקשורת, דיסוננסים ונפרדות.

הרוקד והעין הצופה ,יכולים לייצר אקט מלוכד וברור, מתוך נוכחות בהירה בפעולה ועבודה עם הקומפוזיציה המשתנה.

 

בזמן האקט של המופע, כל שחקן, מחפש את הכללים שמאפשרים לו להיות חלק מהסצנה, ישנו חיפוש מתמיד ומתחדש אחר הכללים של המשחק. אנחנו נשענים על ההיכרות עם כללים שחווינו בעבר ומוצאים הקשרים חדשים.
מה הדרכים של כל אחד להרגיש חלק, להרגיש מובן? איך אני מדייקת את המשחק עבור עצמי, כדי ששאר השחקנים יוכלו להצטרף?

 

נאלתר ברביעיות ובחמישיות בחיפוש אחר המשחק המשתנה והקומפוזיציה הנוצרת.


סייט ספסיפיק פרפורמנס - נעה דר ודפנה המנדינגר
 

המופע התנועתי מאפשר להנכיח את ההקשרים ביננו לבין הסביבה שלנו ולהחיות את היכולת שלנו להיות בתקשורת עמוקה עם הסביבה.

נצא למסע יצירה במרחבים שונים, שיאפשר לנו חוויה חדשה של אתרים יומיומיים במרחב החיים שלנו, ושל הגוף החי בתנועה. נמצא מקום בו אנחנו יכולות להתגלות, לתת למקום לספר את הסיפור שלנו, ואותנו לספר את המקום. לאחר הסדנא נשתף את היצירה או ה"סקור" עם הקהל. נעבוד בסולו או בדואט או יותר:)

נעה דר   

אמנית רב תחומית, פרפורמרית, רקדנית ומורה. מתרגלת קונטקט אימפרוביזציה מזה 20 שנה. בוגרת בית הספר לתיאטרון חזותי בירושלים, בעלת תואר ראשון במחול ולימודי תואר שני בכוריאוגרפיה ב"אקדמיה למוזיקה ולמחול" בירושלים. מוסמכת בשיטת אילן לב ושיטת פלדנקרייז. מאז 2002 מופיעה בפרויקטים שונים של תנועה ופרפורמנס בארץ ובעולם. פרפורמרית ב"אנסמבל לשבט לקום". כמו כן, עבודותיה הוצגו בפסטיבלים שונים כגון: פסטיבל זירת מחול, עונת התרבות-מתחת להרDOOK11 , V-DANCE, פסטיבל עכו ועוד. חברה בעמותת הקונטקט הישראלי משנת 2014, מארגנת ומפיקה סדנאות ואירועי קונטקט אימפרוביזציה.

ההוראה של נועה מתבססת בעיקרה סביב אילתור, קונטקט אימפרוביזציה, שיכלול התנועה ותהליכי יצירה.

 

דפנה המנדינגר

מאז ומתמיד אהבתי והתרגשתי מאוד מגופים ותנועה ומהיחסים בין מה שאנו חשים, מה שאנו עשים ואיך שאנו מרגישים. כמתבגרת רקדתי וגם התאמנתי בספורט תחרותי ובהמשך למדתי קורס מורים ליוגה ולימדתי קבוצות ויחידים. לעולמות המחול חזרתי דרך הקונטקט אימפרוביזציה, אל תוך ריליס, אילתור לבמה ולימודים סומטיים דרך BMC . למדתי והשתלמתי אצל מורים שונים בתחומי המחול והתנועה, הופעתי במסגרות שונות  של פרפורמנס גוף ואילתור, והמשכתי ועדיין אני ממשיכה לפתח ולשכלל את יכולות התנועה שלי ואת ההבנה של הדרכים להעביר הלאה את הידע המופלא של הקונטקט אימפרוביזציה. במקביל לזה סיימתי לימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת ועבדתי עם ילדים, פעוטות ומשפחותיהם בתחום. ליוויתי לידות ותמכתי בתהליכי הכנה ללידה, וכן ילדתי את שלושת ילדיי. לאחר שנים רבות של מחקר וחוויה בעולמות התנועה והמגע, רציתי להעמיק אל תוך מקומות רפלקטיביים יותר, מתבוננים ושקטים. זה הוביל אותי ללימודי קרניוסקרל ביודינאמי בבית הספר BI , בשנת 2015. מאז אני מטפלת במבוגרים, ילדים ותינוקות. האהבה שלי לעצים לקחה אותי גם לעבודת תנועה בטבע וגם לגידול וטיפול בבוסתנים ועצים. אני משתמשת בכל המשאבים והניסיון שלי להכיר ככל האפשר בחוויה האנושית, דרך מגע ותנועה. בשיעורים שלי אני נותנת כלים להרחבת האפשרויות התנועתיות והבחירה בתוך האילתור, ודרכים לגעת ולהקשיב, דרך הגוף, האחד לשניה, ולמרחב שאנו נפגשים בתוכו.

image (1).png
bottom of page